Marloes (31) heeft sinds haar 13e enorm last van gewichtsschommelingen. Op haar zwaarst woog zij 149 kilo. Twee jaar geleden besloot zij om een gastric bypass te ondergaan. En wat ziet zij er goed uit! Ondanks een aantal tegenslagen en een tamelijk uitgezakt lijf zou zij het zo weer doen! “Nog steeds kan ik soms niet geloven dat ik het ben als ik mezelf op video of op een foto zie.”

Nadat ik hulp gezocht had en grotendeels mijn eetstoornis had overwonnen wilde ik graag afvallen, ik was 20 jaar en woog toen inmiddels rond de 100 kg. Vanaf dat moment ben ik gaan jojo-en, ik heb elk dieet gedaan wat er bestaat denk ik. Van WeightWatchers en Sonja Bakker tot crash diëten van 500 kcal per dag zoals Cambridge en WeightCare. Ik viel 15 kg af, kwam 20 kg aan. Ik viel 30 kg af, kwam 40 kg aan. Extreme getallen, inmiddels kan ik bijna niet geloven wat ik mijn arme lichaam heb aangedaan. Langzaam werd ik steeds dikker en werd afvallen door mijn inmiddels vreselijk slechte stofwisseling steeds moeilijker. Ik at inmiddels gezond en normaal, maar om nog af te vallen moest ik rond de 700 kcal per dag zitten. Dat was niet vol te houden.

Iets meer dan drie jaar geleden besefte ik me dat ik het niet alleen kon en heb ik besloten voor een Gastric Bypass te gaan. Na een voortraject waarin ik me heb ingelezen en heb voor kunnen bereiden ben ik op 11 juli 2016 geopereerd, nu dus twee jaar geleden. Ik woog 149 kg en de verwachting was dat ik uit zou komen op ongeveer 92 kg. Nu na twee jaar ben ik stabiel op 80 kg en ben ik dus meer gewicht kwijt dan verwacht. In totaal ben ik 69 kg afgevallen en ben ik van kledingmaat 54/56 naar maat 40/42 gegaan. Ik ben veel actiever, heb geen pijn in mijn knieën en enkels meer en geen kortademigheid met traplopen. Ik heb voor het eerst sinds 11 jaar weer een bikini aangehad op vakantie! Een wandeling maken van twee uur zonder pijn, leuke kleding kunnen kopen die ik wil en mouwloze shirtjes aan in de zomer, geweldig!

Ondanks dat het flinke aanpassingen vergt en het soms echt pittig was, want het gaat allemaal niet vanzelf, zou ik het zo weer doen. Ik ben nu bijna 32 en ben nog nooit zo blij geweest met mijn lichaam en trots op de enorme prestatie dat het geleverd heeft.”

Ben je geïnteresseerd in een gastric bypass of een van onze andere behandeling die helpen bij het afvallen? Plan hier een afspraak in met een van onze consulenten en we bespreken graag de mogelijkheden met je.