belkyra

Wat houdt een Belkyra behandeling in?

In Amerika is het al enige tijd mogelijk om van uw onderkin af te komen met behulp van Kybella Allergan dat ook wel Belkyra wordt genoemd. Ons lichaam maakt van nature de stof deoxycholinezuur aan. Deoxycholinezuur breekt vetten af uit de voeding die we binnenkrijgen.

Belkyra is een geneesmiddel dat wordt gebruikt om ongewenst vet onder de kin af te breken en bevat een niet menselijke- en dierlijke versie van deoxycholinezuur, identiek aan het door ons lichaam geproduceerde deoxycholinezuur.

HET VOORTRAJECT

Tijdens het consult bespreekt u met één van onze cosmetisch artsen wat uw wensen zijn en waarom u een behandeling met Belkyra wilt laten uitvoeren. De arts vertelt u over alle mogelijkheden, geeft u alle benodigde informatie over de behandeling en laat u zien wat het maximaal haalbare resultaat is. Uiteraard kunt u al uw vragen stellen. Dit consult is altijd kosteloos en vrijblijvend.

Aansluitend op het consult kunt u ervoor kiezen om de behandeling direct te laten uitvoeren. Het is ook mogelijk om hier een aparte behandelafspraak voor te maken. Wel vragen wij u dit van te voren door te geven bij het maken van de afspraak.

Hoe gaat een Belkyra behandeling in zijn werk?

Een behandeling met Belkyra is in principe niet pijnlijk. Per behandeling krijgt u een aantal injecties ingespoten in het vetweefsel in uw onderkin.

De behandeling duurt ongeveer 30 minuten.

NAZORG

Na de behandeling kunt u vrijwel direct de praktijk verlaten. Het duurt een paar weken voordat u de eerste effecten zult zien en na zes tot acht weken is het resultaat optimaal. Het is niet te vergelijken met een filler behandeling waarbij u meteen het resultaat ziet. Uw lichaam heeft tijd nodig om het vetweefsel af te breken.

De eerste twee uur na de behandeling is het mogelijk dat de huid wat rood en gezwollen is en dat er blauwe plekjes ontstaan. Dit is een veelvoorkomende bijwerking en trekt vanzelf weg. De blauwe plekjes kunt u, wanneer de prikgaatjes goed gedicht zijn, camoufleren met make-up.

Na de behandeling is het belangrijk om het behandelde gebied direct goed te bewegen. Let wel op dat u tot 48 uur na de injecties niet wrijft of masseert in de behandelde zone, tenzij de arts dit specifiek aangeeft. Tot vier uur na de behandeling willen we u adviseren niet te gaan liggen om verspreiding van de vloeistof te voorkomen en om de werking op de gewenste plek zo optimaal mogelijk te laten zijn.

Tot slot mag u tot 24 uur na de behandeling niet sporten en tot twee weken het behandelde gebied niet blootstellen aan de sauna of zonnebank.

Aanvullende nazorg instructies worden u overhandigd of toegestuurd na het inplannen van de ingreep. Heeft u twijfels over uw mogelijke bijwerkingen, neem dan altijd contact op met de praktijk.

Controle afspraken

In principe is er na een behandeling met Belkyra geen controle afspraak nodig. Echter, wanneer u na acht weken niet tevreden bent over het resultaat, is het altijd mogelijk om toch langs te komen bij één van onze cosmetisch artsen. Dit is mogelijk tussen de 8e en 10e week na uw behandeling.

BELKYRA VOOR EN NA FOTO’S