Mannen die minder groot geschapen zijn, kunnen het gevoel hebben dat de lengte van hun penis te kort is. Dit kan gevolgen hebben voor het zelfvertrouwen en zelfs het seksleven van de man. Tegenwoordig is het mogelijk om, middels plastische chirurgie, de penis tot enkele centimeters te verlengen. Dit wordt ook wel een penisvergroting genoemd. De penisvergroting kan uitgevoerd worden in combinatie met een penisverdikking.

Het voortraject

Tijdens het eerste consult bespreekt u met één van onze specialisten wat uw klachten zijn en waarom u de penisvergroting- en/of verdikking wilt laten uitvoeren. Zij voorzien u van alle benodigde informatie over de voorbereidingen, de behandeling, het maximaal haalbare eindresultaat en het verdere hersteltraject van de behandeling. Uiteraard luisteren we hierbij naar al uw verwachtingen en kunt u vragen stellen.

Aansluitend op dit consult wordt er, indien gewenst, nog een afspraak ingepland met één van onze, BIG-geregistreerde, plastisch chirurgen. De chirurg neemt nogmaals het gehele traject met u door en gaat in op de medische kant van de ingreep.

Beide consulten zijn geheel kosteloos en vrijblijvend.

PENISVERGROTING

De behandeling

De penisvergroting- en/of verdikking wordt in principe uitgevoerd onder plaatselijke verdoving of algehele anesthesie. Voorafgaand aan de operatie bespreekt de plastisch chirurg een laatste keer alle stappen met u. De plastisch chirurg maakt kleine incisies in de schaamstreek, net boven de basis van de penis. De ligamenten (de banden die botten of stukken kraakbeen met elkaar verbinden) in de penis worden losgehaald waardoor de penis naar voren beweegt. Dit geeft automatisch een verlenging van een aantal centimeter. Goed om te weten is dat u hierdoor geen instabiele penis krijgt.

Gemiddeld groeit de lengte van de penis met 2 tot 4 centimeter. Echter biedt een penisvergroting geen garantie vooraf, dit omdat er tijdens de wondgenezing littekenweefsel ontstaat die het effect weer teniet kan doen. In ±15% van de gevallen is de vergroting uiteindelijk slechts 1 cm of minder.

Door deze techniek kan geen beschadiging optreden van de zwellichamen waardoor u geenszins impotent kan raken van de behandeling. Ook de zaadstrengen kunnen niet beschadigen tijdens de ingreep.

Wilt u een penisvergroting combineren met een penisverdikking? Dit doen wij met eigen vet, middels een lipofilling behandeling. Meer informatie hierover vindt u op de pagina BBL.

PENISVERGROTING

Nazorg

Na de penisvergroting houden we u nog ongeveer drie á vier uur in de kliniek. Het kan ook zijn dat de arts, in overleg met u, het besluit neemt dat het beter is om nog een nacht in de kliniek te verblijven, zodat u 24 uur zorg krijgt. Zodra u wakker wordt, bevindt u zich in de uitslaapkamer. Hier krijgt u de tijd om bij te komen, worden uw vitale functies gecontroleerd en biedt de verpleegkundige u iets te drinken en eten aan. Wanneer de arts de volgende dag beoordeelt dat uw lichaamsfuncties goed zijn, mag u naar huis. Echter alleen onder begeleiding, ongeacht met welk vervoersmiddel u reist. Wij bellen uw begeleiding op betreft het moment dat u de kliniek mag verlaten.

Bij een behandeling onder narcose kunt u thuis langzaam weer wat eten. Kies hierbij voor licht verteerbaar voedsel (water/thee en beschuit). Probeer daarbij misselijkheid en braken te voorkomen. Dit verkleint de kans op nabloedingen en/of stuwing van de wond. Daarbij is het belangrijk om sowieso veel water/thee te drinken.

Na de ingreep is het belangrijk om een aantal dagen rustig aan te doen. Vervolgens kunt u uw dagelijkse activiteiten weer oppakken. Seksuele activiteiten raden wij gedurende zes weken ten strengste af, zodat uw penis rustig kan herstellen.

Het eindresultaat van een penisverdikking is pas na enkele maanden echt goed zichtbaar. Dit komt doordat het wondvocht de tijd moet krijgen om geheel weg te trekken. Door het wondvocht kan het zelfs voorkomen dat de penis in eerste instantie zelfs korter lijkt. We vragen u daarom geduld op te brengen.

Aanvullende nazorg instructies worden u overhandigd of toegestuurd na het inplannen van de ingreep. Heeft u twijfels over uw mogelijke bijwerkingen, neem dan altijd contact op met de praktijk.

Controle afspraken

De dag nadat u naar huis mag, bellen wij u op om te vragen hoe het met u gaat en indien nodig, uw vragen te beantwoorden. Wij plannen op dat moment een controle afspraak met u in na 14 dagen. Bij deze controle worden uw wonden beoordeeld. Het is altijd mogelijk dat de arts een extra controlemoment wenst om de wondgenezing extra goed te kunnen controleren. Na acht weken komt u op eindcontrole. De eindcontrole wordt gedaan door uw plastisch chirurg.

Penisvergroting

PENISVERGROTING VOOR EN NA FOTO’S