jukbeencorrectie

Wat is een jukbeencorrectie?

Hoge jukbeenderen worden gezien als mooi en aantrekkelijk in een vrouwelijk gezicht. Daarnaast stralen volle wangen zachtheid en jeugdigheid uit. Vrouwen hebben vaak iets prominentere jukbeenderen dan mannen. Hoge jukbeenderen wordt vaak gezien als een schoonheid in het vrouwelijk gezicht. Een jukbeen kan op drie manieren gecorrigeerd worden, namelijk door het opvullen met fillers, door middel van liposuctie of met het gebruik van implantaten. Tijdens het voortraject worden al deze opties uitgebreid met u doorgenomen.

Een jukbeencorrectie wordt meestal uitgevoerd in combinatie met een andere gezichtsbehandeling. Dit omdat enkel het accentueren van de jukbeenderen maar een subtiele verandering toont in het gezicht.

De voordelen:

  • Geen zichtbare littekens
  • Vrouwelijker gezicht
  • Chirurg met jarenlange ervaring
  • Zachte en jeugdige uitstraling

Consult

Tijdens uw eerste consult met de arts kunt u aangeven waaraan u zich het meeste stoort en wat u precies wenst te veranderen. Voorafgaand aan uw gesprek worden foto’s gemaakt voor het medisch dossier, en om tijdens uw gesprek met de chirurg te bespreken. Naar aanleiding hiervan bekijkt hij of u een geschikte kandidaat bent en zal hij de voor u meest geschikte behandeling voorstellen voor het vervrouwelijken van de jukbeenderen. Daarbij legt de chirurg uit wat deze techniek inhoudt en wat u kunt verwachten als eindresultaat.

Op deze manier kunt u goed geïnformeerd een weloverwogen beslissing nemen over de gewenste jukbeencorrectie. Verder zal de chirurg vragen naar uw gezondheid, medische achtergrond en eventuele medicijngebruik. Gebruikt u bloedverdunnende medicatie, dan moet u hier minimaal een week voor de behandeling mee stoppen.

Tijdens uw consult worden ook de herstelperiode en de eventuele risico’s en complicaties met u doorgenomen. Hierna wordt uw consult samengevat in een behandelplan en worden de totale kosten van de behandeling met onze consulente besproken. Het consult duurt ongeveer 60 minuten en heeft als doel u zo duidelijk en volledig mogelijk te informeren over de jukbeencorrectie in combinatie met eventuele andere behandelingen.

jukbeencorrectie

Hoe gaat een jukbeencorrectie in zijn werk?

Er zijn drie manieren om de jukbeenderen te corrigeren:

Jukbeencorrectie met fillers
Met het opvullen van het jukbeen door fillers worden de contouren sterker en lijkt de kaaklijn optisch smaller. Het is belangrijk dat het karakter van uw gezicht niet verandert. Afhankelijk van uw huidtype en wensen, kiezen we voor Belotero of Radiesse.

Jukbeencorrectie dmv eigen vet
Door middel van liposuctie neemt de chirurg vet af van uw buik, dijen of heupen. Vervolgens wordt het vet verzameld en met een dunne naald in uw jukbeenderen geïnjecteerd. Een 50% van het geïnjecteerde vet wordt door het lichaam opgenomen, maar de andere 50% blijft voor altijd in de jukbeenderen. Soms is herhaling van de behandeling nodig om het wenselijke resultaat te bereiken. De jukbeenderen opvullen met vet is niet geschikt voor alle (trans-)vrouwen.

Jukbeenderen opvulling met implantaten
Deze ingreep gebeurt via een intra-orale toegang. Via de binnenkant van het gezicht (meestal via de mondholte) worden de implantaten door de chirurg aangebracht. De operatie duurt ongeveer een half uur onder algehele narcose.

Littekens: Om zichtbare littekens te voorkomen worden incisies in de mondholte gedaan.

Fixatie: De implantaten worden bevestigt met kleine schroeven, zodat ze goed op hun plaats blijven.

  1. de situatie voor de implantaten
  2. de implantaten worden ingebracht
  3. de situatie na de implantaten

NAZORG

Wat kunt u erna verwachten?

Jukbeencorrectie met fillers
De eerste paar uur na de behandeling is het belangrijk om van de jukbeenderen af te blijven. Het effect van fillers zal na 1 á 2 jaar verdwijnen.

Opvullen met eigen vet of implantaten
Na de operatie wordt een steunverband aangebracht. Na de controle afspraak met de arts mag het verband worden verwijderd. Sporten of andere zware lichamelijke inspanning kan na 2 weken weer voortgezet worden. Na 2 maanden is het resultaat zichtbaar. Het eigen weefsel heeft dan voldoende tijd gehad om goed in te groeien.

Opvullen met implantaten
Na de operatie ontstaat er blauwverkleuring en is uw gezicht gezwollen. Na twee weken zal de zwelling afnemen. De meeste patiënten ervaren na de operatie gevoelloosheid. Dit is tijdelijk.

De arts geeft een spoelmiddel mee. Dit spoelmiddel gebruikt u de eerste week na de operatie 2 tot 3 keer per dag om infecties te voorkomen. Ook verbetert spelen het helen van de mond. De hechtingen zijn na 2 weken opgelost.

JUKBEENCORRECTIE VOOR EN NA FOTO’S