Femilift

Hoe werkt de Femilift?

Het verouderingsproces van het lichaam is een gewoon, natuurlijk verschijnsel. Maar vaak vergeten we dat ook de vagina ouder wordt.

Dit proces kan zich versnellen wanneer het lichaam hormonaal in de war is – bijvoorbeeld in de overgang of tijdens/na een zwangerschap.

De Femilift is gemaakt om deze klachten te verminderen, soms zelfs geheel weg te nemen. Met de Femilift kan u ervoor zorgen dat de vagina vitaler wordt.

Wat zijn de voordelen van de Femilift?

  • Zorgt voor een betere doorbloeding
  • Zorgt voor een betere stimulatie van vochtbalans
  • Verstevigt de huid
  • Verstevigt de vaginawand
  • Verminderd urineverlies
  • Kan de vagina verstrakken

FEMILIFT

De Femilift is een laser met verschillende opzetstukken, zodat elke behandeling zo precies mogelijk kan worden uitgevoerd. De laser bestaat uit 49 stralen, die zorgen dat er collageen (bindweefsel) wordt aangemaakt.

Om het gewenste resultaat te bereiken, wordt de behandeling 3 keer uitgevoerd. Tussen de behandelingen zit minimaal 4 weken en maximaal 6 weken. Wij raden aan om 1 keer per jaar terug te komen, om de behandeling zo goed mogelijk bij te houden.

Veel vrouwen denken dat stressincontinentie alleen voorkomt bij oudere vrouwen. Maar het komt ook regelmatig voor bij jonge vrouwen, en dan met name jonge moeders. Door een Femilift-behandeling krijgt de urinebuis meer steun, wordt de vaginawand dikker gemaakt en de bekkenbodem versterkt. De behandeling verlicht de symptomen van stressincontinentie en kan het probleem zelfs helemaal verhelpen. Doordat de Femilift de vaginawand versterkt, verstevigt en hydrateert, verminderen ook klachten van een zwaar gevoel en wordt de vagina steviger.

Femilift

Vaginale klachten na de overgang

Gynaecologische klachten komen vaker voor dan vrouwen denken. Meer dan de helft van de vrouwen ervaart tijdens het leven vaginale klachten. Zo’n klacht kan vaginale atrofie zijn. Dit is het verminderen van de hormoonproductie na de overgang. Daardoor treden er veranderingen op in de slijmvliezen en het bindweefsel rondom de vagina. Dit betekent dat de vaginahuid droger, dunner en gevoeliger wordt. Daarnaast kunnen ook de elasticiteit en stevigheid van de vagina afnemen en kan de vagina vatbaarder worden voor vaginale infecties. Deze klachten kunnen zorgen voor pijn tijdens seks en een nauwer wordende vagina. Ongeveer 40 procent van de vrouwen krijgt met deze klachten te maken.

Met een vaginale laserbehandeling (Femilift) kan de vaginawand worden hersteld. De laser stimuleert de opbouw van collageen en verbetert de slijmvliezen van de vagina. Daardoor wordt de vagina verstevigd en raakt ze beter doorbloed. De huid van de vagina wordt met deze behandeling ook verjongd. De elasticiteit komt terug en de vagina wordt makkelijker vochtig. Daardoor verbetert ook de seksuele prikkeling. Heeft u last van urineverlies, dan zorgt een verstevigde vaginawand ook dat dit minder wordt.

Goed om te weten voor de Femilift-behandeling

Bent u geïnteresseerd in een Femilift? Let op: u dient vooraf aan de behandeling een uitstrijkje te laten uitvoeren en de uitslag hiervan mee te nemen. 

Care Clinic werkt samen met een cosmetisch gynaecoloog die deze behandeling uitvoert. Dit gebeurt zonder verdoving, wat betekent dat u na de behandeling direct naar huis kunt. Het is een vrijwel pijnloze behandeling. Tot een aantal dagen na de behandeling, kunt u wel last hebben van meer afscheiding. Maar in de regel heeft u na de behandeling geen klachten. Het komt af en toe voor dat ook na de behandeling de vrouw nog wat last heeft van ongemak tijdens seks. Wij raden in dat geval psychische ondersteuning aan.

Om de behandeling te kunnen uitvoeren, moet u eenmalig een Probe aanschaffen. Dit is een buisje dat over de laser wordt geplaatst voordat de behandeling wordt uitgevoerd. Deze Probe is voor u persoonlijk, zodat de behandeling zo hygiënisch mogelijk in zijn werk gaat. De Probe kan in de praktijk worden aangeschaft. *Disclaimer. Ondanks onze zorg en nauwkeurigheid kan succes niet gegarandeerd worden.