wenkbrauw behandeling

Wat houdt een wenkbrauw behandeling in?

Make-up is voor veel vrouwen een belangrijk aspect in de dagelijkse verzorging. Het is dé manier om de pluspunten van het gezicht te accentueren. Daarnaast wordt het vaak gebruikt om een oudere uitstraling tegen te gaan. Tegenwoordig is er ook veel mogelijk op het gebied van permanente make-up met een natuurlijke uitstraling. Een perfecte oplossing voor jonge mannen/vrouwen met een druk bestaan of wanneer de jaren gaan tellen.

Wenkbrauwen zijn een belangrijk onderdeel van het gezicht, het is een bepalend aspect van uw gezichtsuitdrukking. Het komt daarom met regelmaat voor dat deze worden bijgetekend of versterkt door make-up. Maar het is het ook mogelijk om de versterking van de wenkbrauwen semi-permanent aan te brengen. Bij (semi) permanente make-up brengen we pigment in de huid.

Na de wenkbrauw behandeling hoeft u uw wenkbrauwen niet meer dagelijks bij te tekenen. De behandeling is ook een uitkomst voor mannen of vrouwen met lichte/dunne wenkbrauwen of personen met een make-up allergie.

HET VOORTRAJECT

Tijdens een consult bespreekt u met specialist Jacqueline Hoornweg (huidadviseur, visagist en adviseur voor cosmetische tatoeages) waarom u de wenkbrauw behandeling wilt laten uitvoeren. Zij vertelt u over alle mogelijkheden, de mogelijke vormen en kleuren, alle benodigde informatie over de behandeling en laat u zien wat het maximaal haalbare resultaat is. Daarnaast wordt er altijd grondig gekeken of uw huid geschikt is voor permanente make-up, omdat het een enkele keer kan voorkomen dat een huid niet geschikt is. Uiteraard kunt al uw vragen stellen.

Dit consult is altijd kosteloos en vrijblijvend. Aansluitend op het consult kunt u ervoor kiezen om de behandeling direct te laten uitvoeren. Het is ook mogelijk om hier een aparte behandelafspraak te maken. Wel vragen wij u dit van te voren door te geven bij het maken van de afspraak.

Hoe werkt een wenkbrauw behandeling?

Een wenkbrauw behandeling is in principe niet pijnlijk. Wenst u toch gebruik te maken van een verdovende crème, dan dient u deze vooraf zelf aan te vragen bij uw huisarts.

Per patiënt bekijken we welke techniek er in uw specifieke geval het beste kan worden toegepast. Bij alle technieken maken we gebruik van hele fijne naalden en/of mesjes, waardoor u tijdens de behandeling enkel speldenprikjes voelt. De naalden laten oppervlakkig inkt achter op de juiste positie. Op deze manier kunnen er hele precieze haartjes bijgetekend worden in de wenkbrauw. We gaan altijd voor een natuurlijk resultaat.

Voorafgaand aan het aanbrengen van de inkt tekenen en testen we de make-up op uw huid. Deze uitgebreide voorbereidingen zijn belangrijk voor het beste resultaat.

De behandeling (inclusief voorbereidingen) duurt ongeveer 2,5 uur.

Nazorg

Na de behandeling kunt u vrijwel direct de praktijk verlaten. Als het goed is ervaart u geen pijn of zwellingen.  De wenkbrauw behandeling vraagt na een bepaalde periode een touche-up. Dit komt omdat het pigment oppervlakkig in de huid wordt getatoeëerd. Hierdoor vervaagt het pigment gedurende de tijd. Hoe lang de periode precies is, is verschillend per patiënt en hangt van uw huidtype en het pigment. Het voordeel van de touche-up is dat we bij een vervolgbehandeling opnieuw kunnen kijken naar hoe uw gezicht is veranderd en we de wenkbrauw hierop kunnen aanpassen.

Controle afspraken

Na uw behandeling plannen wij een controle afspraak voor u in, deze vindt plaats na 6 tot 8 weken. Hierbij wordt er gekeken naar het resultaat en waar nodig werken we uw wenkbrauwen bij. Heeft u in de tussentijd vragen, dan kunt u altijd contact opnemen met onze kliniek.

WENKBRAUWEN VOOR EN NA FOTO’S