facelift

Wat is een facelift?

Door een verouderde huid of bijvoorbeeld gewichtsverlies kan de huid in de hals en het gezicht elasticiteit verliezen. Hierdoor verslapt de huid en worden de contouren in uw huid geaccentueerd. Dit zijn de eerste tekenen van ouderdom. Voelt u zich hierbij (nog) niet prettig? Dan kan een facelift een goede oplossing zijn.

Bij een facelift wordt overtollig vetweefsel verwijderd, de spieren in het gezicht en eventueel de hals worden strakgetrokken en ook de huid wordt strakker gespannen. Hierdoor oogt u weer jeugdig. We gaan te werk volgens een ‘oorzaak-gebaseerde aanpak’. Deze aanpak is dus niet gebaseerd op een voorkeur voor techniek, kosten of verdiensten. Maar op betrouwbare kennis en analyse.

Care Clinic constateert drie oorzaken van de veroudering van het aangezicht:

Verslapping
De verslapping van de huid en het onderhuidse weefsel gaan hand in hand met ouder worden. Dit kun je merken aan de afhangende huid rondom de kaaklijn en de slapper wordende hals. Facelift-chirurgie biedt hiervoor een effectieve oplossing.

Vetverlies
Vetverlies speelt soms een belangrijke rol bij de veroudering. Een facelift-operatie kan dit deels opheffen. Verplaatsing van buikvet naar het gelaat – meestal in combinatie met faceliftchirurgie – is in dat geval aan te bevelen voor een optimaal resultaat. Dit noemen we lipo-filling of vet-transfer.

Huidschade door de zon of roken
Oppervlakkige rimpels, vlekjes en adertjes kunnen niet verbeterd worden met een facelift en eigenlijk ook niet met het injecteren van vet. Een laserbehandeling of chemische peeling zijn in dat geval aan te bevelen.* De arts bepaalt of de behandeling medisch noodzakelijk is. Deze behandeling valt onder van omzetbelasting vrijgestelde gezondheidskundige verzorging in de zin van art. 11-1-g Wet op omzetbelasting 1968.Care Clinic levert de hoogste kwaliteit tegen een scherpe prijs. De kosten van de facelift verschillen per behandeling, afhankelijk van de uitgebreidheid van de ingreep. Een facelift wordt alleen vergoed bij een medische indicatie.

Wat zijn de voordelen van een facelift?

  • Geen zichtbare littekens
  • Geen uitgezakte huid meer
  • Geen diepe groeven tussen neus en mondhoeken
  • Chirurg met jarenlange ervaring

Wanneer bent u geschikt voor een facelift?

U bent geschikt voor een facelift wanneer u last heeft van een uitgezakte huid aan uw onderkaak, verzakte jukbeenderen, diepe rimpels en plooien, diepe groeven tussen neus en mondhoeken. Ook komt u ook in aanmerking voor een facelift als u last heeft van losse huid, lijnen en een teveel aan vet in de hals.

facelift

CONSULT

Tijdens het eerste consult bespreekt u met een van onze consulenten wat uw wensen zijn, waarom u de facelift wilt laten uitvoeren en wat uw specifieke wensen zijn. De consulent voorziet u van alle benodigde informatie over de voorbereidingen, de verschillende behandelingen en het verdere hersteltraject van uw ingreep. Zij beantwoordt uw vragen over het algemeen verloop.

Aansluitend op dit consult wordt er, indien gewenst, nog een afspraak ingepland met een van onze, BIG-geregistreerde, plastisch chirurgen. De arts neemt nogmaals het gehele traject met u door en gaat in op de medische kant van de ingreep. Ook geeft hij u uitleg over de verschillende behandelopties.

  1. Mini-Facelift – De mini-facelift wordt ook wel s-lift genoemd. Dit komt omdat er een s-vormige incisie wordt gemaakt. Bij deze ingreep wordt enkel de huid van de wang gelift. Het onderliggende weefsel wordt hierbij niet meegenomen.
  2. MACS-lift – Bij de Minimal Access Cranial Suspension lift (MACS) wordt ook gebruik gemaakt van een s-vormige incisie. Bij deze methode wordt ook het onderliggende weefsel gelift. De hals wordt hierbij niet behandeld.
  3. Face-halslift – Dit is de variant die het meest wordt uitgevoerd. Bij deze ingreep wordt er een incisie achter de oor gemaakt waarbij de huid, het onderliggende weefsel en de hals worden gelift. Hierdoor geeft dit het beste resultaat.

Aan de hand van de gegeven informatie en het beeld van de simulatie maakt u, in overleg met de chirurg, een uiteindelijk keuze. Uiteraard luisteren we hierbij naar al uw verwachtingen en kunt u vragen stellen. Beide consulten zijn geheel kosteloos en vrijblijvend.

Hoe gaat een facelift in zijn werk?

De facelift wordt altijd onder algehele narcose uitgevoerd. Voorafgaand aan de operatie bespreekt de plastisch chirurg een laatste keer alle stappen met u. De plastisch chirurg tekent met een steriele stift de huid af die tijdens de operatie ingesneden worden.

Afhankelijk van de gekozen operatietechniek worden de incisies gemaakt. Bij een face-halslift is dit vanaf de slaap in de haarlijn, achter het oor langs. De huid en het bovenliggende bindweefsel wordt teruggebracht naar de oorspronkelijke positie. Vaak kort de arts ook het bindweefsel in door deze dubbel te vouwen en vast te hechten aan de onderliggende lagen. Dit geeft volume rondom de kaaklijn. Tot slot wordt de huid strak getrokken, de overtollige huid verwijderd en wordt de huid gesloten. Omdat er veel spanning staat op de huid in het gezicht, wordt het onderliggende weefsel eerst met huidlijm gedicht. Dit geeft minder spanning op de hechtingen. Tot slot wordt de wond met oplosbare hechtingen geheel gesloten en wordt er een drukverband, als tulband, om het hoofd gebonden. Deze wordt aangebracht om de kans op een nabloeding of wondinfectie te verminderen.

Het verband blijft 24 uur zitten en wordt tijdens de eerste controle verwijderd. De behandeling duurt gemiddeld tussen de 3 en 4 uur.

Wat kunt u na een facelift verwachten?

Na de facelift verblijft u in principe een nacht in de kliniek, zodat u 24 uur zorg krijgt. Zodra u wakker wordt, bevindt u zich in de uitslaapkamer. Hier krijgt u de tijd om bij te komen, worden uw vitale functies gecontroleerd en biedt de verpleegkundige u iets te drinken en eten aan. Wanneer de arts beoordeelt dat uw lichaamsfuncties goed zijn, mag u naar huis. Echter alleen onder begeleiding, ongeacht met welk vervoersmiddel u reist. Wij bellen uw begeleiding op betreft het moment dat u de kliniek mag verlaten.

Bij een behandeling onder narcose kunt u thuis langzaam weer wat eten. Kies hierbij voor licht verteerbaar voedsel (water/thee en beschuit). Probeer daarbij misselijkheid en braken te voorkomen. Dit verkleint de kans op nabloedingen en/of stuwing van de wond. Daarbij is het belangrijk om sowieso veel water/thee te drinken.

Het operatiegebied zal in eerste instantie blauw, beurs en gezwollen zijn. Ook kan het operatiegebied een u een gespannen en trekkend gevoel veroorzaken. Ook  rond de oren blijft het wat gevoeliger aanvoelen. Dit zal de eerste dagen na de operatie verergeren, daarna neemt dit vanzelf af. De littekens zijn in de periode na de ingreep roodachtig van kleur en soms zelfs wat gezwollen, maakt u zich hier geen zorgen over, dit verminderd met de tijd.

Belangrijk is dat u tot twee weken na de ingreep niet zelfstandig auto mag rijden. Tijdens uw eerste controle, de eerste dag na de ingreep, krijgt u specifieke instructies van uw arts over de verzorging van de wondjes. Aanvullende nazorg instructies worden u overhandigd of toegestuurd na het inplannen van de ingreep. Heeft u twijfels over uw mogelijke bijwerkingen, neem dan altijd contact op met de praktijk.

FACELIFT VOOR EN NA FOTO’S