Femilift

Wat is een vaginaverstrakking?

Gedurende het leven van een vrouw vinden er veranderingen aan het lichaam plaats. Dit geldt ook voor de vagina. Oorzaken hiervan zijn bijvoorbeeld een bevalling of hormonale verandering. Dit kan klachten veroorzaken zoals een wijder en zwaar gevoel van onder en minder gevoel bij seksuele gemeenschap.

Een mogelijkheid om deze klachten te verhelpen is een FemiLift behandeling. Bij een FemiLift behandeling wordt de vaginawand hersteld en de doorbloeding verbeterd. Hierdoor wordt de vaginawand verstevigd en verstrakt. De vagina voelt steviger en het gevoel bij vrijen zal toenemen. Met andere woorden, het maakt uw vagina strakker van binnen.

Wanneer bent u geschikt voor een vaginaverstrakking?

U komt in aanmerking voor een vaginaverstrakking wanneer u minder plezier heeft in vrijen. Als dit probleem van invloed is op uw seksleven, of u heeft last van urineverlies, dan kan een vaginaverstrakking de oplossing zijn.

Wat zijn de voordelen van een vaginaverstrakking?

  • Geen pijn of gevoelsverlies meer tijdens het vrijen
  • Geen urineverlies meer
  • Uitgevoerd door de meest ervaren specialist in Nederland.

Hoe gaat een vaginaverstrakking in zijn werk?

Een FemiLift behandeling is een korte laserbehandeling van maximaal 15 minuten. Voor de behandeling wordt er een verdovende spray aangebracht. Daarna wordt er een hygiënische sonde, ook wel probe genoemd, in de vagina ingebracht. Dit doen wij om het weefsel zo voorzichtig mogelijk te behandelen. Bij de eerste behandeling schaft u een persoonlijke probe welke u bij iedere vervolgbehandeling meeneemt.

Tijdens de behandeling wordt de probe 360 graden gedraaid. Zo behandelen we de gehele vaginawand. De behandeling is vrijwel pijnloos, wel kunt u een gevoel van warmte ervaren. Deze warmte is omdat de vezels in de diepere huidlaag geactiveerd worden door de laserstraal. Dit stimuleert de huid om nieuw collageen aan te maken. Hierdoor wordt de vaginawand steviger/strakker en zullen uw klachten verminderen. Al na de tweede behandeling merkt u verschil.

Voor het beste en meest langdurige resultaat raden wij ±3-4 behandelingen aan, bij voorkeur iedere 6 weken. Daarna komt u eens per jaar terug voor een onderhoudsbehandeling om het effect te behouden.

Let op: u dient vooraf aan de behandeling een uitstrijkje te laten uitvoeren en de uitslag hiervan mee te nemen. 

Femilift

CONSULT

Tijdens het eerste consult bespreekt u met de cosmetisch gynaecoloog wat uw klachten zijn. Dit consult is geheel kosteloos en vrijblijvend. De cosmetisch gynaecoloog voorziet u van alle benodigde informatie over de FemiLift behandelingen en het verdere hersteltraject. Uiteraard luisteren we naar al uw verwachtingen en kunt u vragen stellen, zodat u precies weet wat u van ons kunt verwachten. Aansluitend op dit consult wordt volgt een afspraak met de assistente van de cosmetisch gynaecoloog. Zij neemt nogmaals het gehele traject en alle praktische aspecten met u door.

Bij een FemiLift behandeling is het mogelijk om na het consult en de afspraak bij de assistente direct de eerste behandeling te ondergaan. Wanneer u dit wenst, vragen we u dit aan te geven bij het maken van de eerste afspraak.

Wat kunt u verwachten na een vaginaverstrakking?

Bij de FemiLift behandelingen hoeft u geen rekening te houden met hersteltijd. U kunt direct uw dagelijkse routine weer oppakken. Wel kan het zijn dat u de eerste dag een licht branderig gevoel ervaart bij een toiletbezoek. Daarnaast adviseren wij om de eerste 3-5 dagen seksueel contact te mijden en de vagina niet inwendig te spoelen. In een enkel geval kunt u tot 7 dagen na de behandeling geringe klachten van waterige of bloederige afscheiding  ervaren. Dit is normaal. Gebruik bij vochtverlies maandverband, tampons worden afgeraden.

Het resultaat
Al na de eerste behandeling zult u merken dat uw klachten afnemen. Na de derde behandeling zijn de klachten volledig weg. Omdat ouder wordend weefsel soms weer wat kan verslappen, raden we aan om 1 keer per jaar een ‘onderhoudsbehandeling’ te laten uitvoeren, om te zorgen dat de klachten niet terugkomen.

Heeft u twijfels over uw mogelijke bijwerkingen, neem dan altijd contact op met de praktijk.

VERSTRAKKING VAN DE VAGINA VOOR EN NA