Wat is een wenkbrauwlift?

Zijn uw wenkbrauwen gezakt, dan kan dit een sombere uitdrukking geven aan uw gezicht. Soms rekt de huid rond de bovenoogleden zo uit, dat hij over de ogen gaat hangen. Dat kan ook leiden tot een boze uitdrukking. Is alleen het buitenste deel van uw wenkbrauw gezakt, dan kan een lift van de wenkbrauwen uitkomst bieden.

De klachten bij verzakte wenkbrauwen kunnen overeenkomen met die bij hangende bovenoogleden. Maar wanneer de ruimte tussen de wenkbrauw en de wimpers te klein is, is alleen een ooglidcorrectie niet de oplossing.

Wat zijn de voordelen van een wenkbrauwlift?

  • Geen vermoeide of boze uitdrukking meer
  • Na een week al resultaat
  • Uw fitte uitdrukking is terug
  • De operatie duurt 60 minuten
  • Hersteltijd is 4 tot 7 dagen
  • Plaatselijke verdoving of algehele narcose
wenkbrauwlift
wenkbrauwlift

Hoe gaat een wenkbrauwlift in zijn werk?

Voor de behandeling maken we foto’s voor in uw medisch dossier. Een wenkbrauwlift wordt uitgevoerd onder plaatselijke verdoving en duurt ongeveer 1 uur. De plastisch chirurg neemt een reepje huid en bindweefsel weg in de haargrens boven de slaap. Vlak boven de wenkbrauw (aan de buitenkant) wordt ook een reepje huid verwijderd. Het weefsel wordt vervolgens strakker getrokken en gehecht. De littekens komen in de haarlijn en zijn dus niet zichtbaar. De wond wordt afgedekt met een pleister.

De sneden, die nodig zijn om deze behandeling uit te kunnen voeren, worden zo mooi mogelijk gehecht. De littekens worden (als dat mogelijk is) verborgen in een huidplooi, net boven de wenkbrauw. De eerste maanden kunnen de littekens nogal vurig rood zijn. Daarna nemen ze meer en meer dezelfde kleur aan als uw huid.

CONSULT

Tijdens het eerste consult bespreken we alle onderwerpen die met de behandeling te maken hebben. Zo gaan we in gesprek over wat u het meeste stoort aan uw wenkbrauwen, en wat u hieraan zou willen veranderen. Ook komen de methodes en operatietechnieken aan bod. We onderzoeken welke het beste bij u past, welk resultaat u mag verwachten, wat de mogelijke risico’s zijn en hoe de nazorg eruitziet. U krijgt altijd een eerlijk advies en wordt op een duidelijke manier voorgelicht over de behandeling en de periode daarna.

De plastisch chirurg bekijkt, zoals gezegd, ook of u een geschikte kandidaat bent voor een lift van de wenkbrauwen. Hij zal vragen naar uw gezondheid, medische achtergrond en eventuele medicijngebruik. Gebruikt u bloedverdunnende medicatie, dan moet u hier minimaal een week voor de behandeling mee stoppen.

Wat kunt u na een lift van de wenkbrauwen verwachten?

Na de wenkbrauwlift houden we u nog ongeveer drie á vier uur in de kliniek. Het kan ook zijn dat de arts, in overleg met u, het besluit neemt dat het beter is om nog een nacht in de kliniek te verblijven, zodat u 24 uur zorg krijgt. Zodra u wakker wordt, bevindt u zich in de uitslaapkamer. Hier krijgt u de tijd om bij te komen, worden uw vitale functies gecontroleerd en biedt de verpleegkundige u iets te drinken en eten aan. Wanneer de arts beoordeelt dat uw lichaamsfuncties goed zijn, mag u naar huis. Echter alleen onder begeleiding, ongeacht met welk vervoersmiddel u reist. Wij bellen uw begeleiding op betreft het moment dat u de kliniek mag verlaten.

Bij een behandeling onder narcose kunt u thuis langzaam weer wat eten. Kies hierbij voor licht verteerbaar voedsel (water/thee en beschuit). Probeer daarbij misselijkheid en braken te voorkomen. Dit verkleint de kans op nabloedingen en/of stuwing van de wond. Daarbij is het belangrijk om sowieso veel water/thee te drinken.

De eerst week mag u wel douchen, maar mag u uw haar niet wassen. De wond dient droog te blijven. Na de eerste controle wordt het verband van uw hoofd afgehaald en kunt u alles weer doen. Dit kan nog wat gevoelig aanvoelen.

Aanvullende nazorg instructies worden u overhandigd of toegestuurd na het inplannen van de ingreep. Heeft u twijfels over uw mogelijke bijwerkingen, neem dan altijd contact op met de praktijk.

Wij raden u aan om de eerste 2-3 dagen na de ingreep volledig thuis te blijven om te herstellen. Tot ± 6-8 weken na de operatie mag u in ieder geval niet sporten. Probeer zware lichamelijke arbeid en zwaar tillen te vermijden, zodat er zo min mogelijk druk op de wond komt te staan.

Wanneer u weer mag werken of andere activiteiten kunt verrichten, is per patiënt verschillend. Dit kunt u bespreken met uw arts.

Controle afspraken

De dag nadat u naar huis bellen wij u op om te vragen hoe het met u gaat en indien nodig, uw vragen te beantwoorden. Wij plannen op dat moment een controle afspraak met u in na 7 dagen en 14 dagen. Het is altijd mogelijk dat de arts een extra controlemoment wenst om de wondgenezing extra goed te kunnen controleren. Na acht weken komt u op eindcontrole. De eindcontrole wordt gedaan door uw plastisch chirurg.

WENKBRAUWLIFT VOOR EN NA FOTO’S