PDO-draadlift

Wat houdt een PDO-draadlift in?

Naarmate uw huid verouderd, wordt de huid minder stevig en kan het zijn elasticiteit deels verliezen. Hierdoor kunnen er lijnen in uw gezicht ontstaan.

De PDO-draadlift is een ideale behandeling om huidveroudering tegen te gaan, zonder dat daar een operatie voor nodig is. Bij deze behandeling wordt er gebruik gemaakt van oplosbare draden die het collageen in de huid stimuleren zodat er een liftend effect ontstaat. Doordat er gewerkt wordt met kleine draden zal er niet veel spanning op de huid komen te staan zodat de lift er erg natuurlijk uitziet.

De PDO (polydioxanon) draden zijn biologisch afbreekbare hechtdraden die binnen de chirurgie al jarenlang als oplosbare hechtingen worden gebruikt.

HET VOORTRAJECT

Tijdens het consult bespreekt u met één van onze cosmetisch artsen wat uw wensen zijn en waarom u de PDO-draadlift wilt laten uitvoeren. De arts vertelt u over alle mogelijkheden, geeft u alle benodigde informatie over de behandeling en laat u zien wat het maximaal haalbare resultaat is. Uiteraard kunt u al uw vragen stellen. Dit consult is altijd kosteloos en vrijblijvend.

Aansluitend op het consult kunt u ervoor kiezen om de behandeling direct te laten uitvoeren. Het is ook mogelijk om hier een aparte behandelafspraak voor te maken. Wel vragen wij u dit van te voren door te geven bij het maken van de afspraak.

Hoe gaat een PDO-draadlift in zijn werk?

Aan het begin van de behandeling zal de huid plaatselijk verdoofd worden. De arts zal met u overleggen welk soort draad en hoeveel draden er worden gebruikt.

De PDO (polydioxanon) draden worden geplaatst in de diepere laag van de huid. Daar hechten zij zich vast in het onderhuidse weefsel wat ervoor zorgt dat er spanning ontstaat in de gewenste richting. Na enkele dagen wordt dit proces ondersteund met de natuurlijke aanmaak van collageen rondom de hechtdraad. Doordat er gewerkt wordt met kleine draden zal er niet veel spanning op de huid komen te staan zodat de lift er erg natuurlijk uitziet. De PDO draden zijn biologisch afbreekbare hechtdraden die binnen de chirurgie al jarenlang als oplosbare hechtingen worden gebruikt. Door deze methode ontstaan er amper littekens. Het resultaat van de PDO-draadlift kan aanhouden tot 18 maanden. Uw leeftijd en uw huidconditie spelen hier wel een rol in. De behandeling zal minder effect hebben als u rookt.

De voordelen van deze behandeling zijn:

  • Geen heftige ingreep zoals bij een operatieve facelift
  • Geen littekens
  • De genezing is snel
  • Korte behandelingsduur (ongeveer 40 minuten)
  • Weinig pijn
  • Het resultaat is meteen na de ingreep al zichtbaar

NAZORG

Na de behandeling kunt u vrijwel direct de praktijk verlaten.

De eerste twee uur na de behandeling is het mogelijk dat de huid wat rood en gezwollen is en dat er blauwe plekjes ontstaan. Dit is een veelvoorkomende bijwerking en trekt vanzelf weg. De blauwe plekjes kunt u, wanneer de prikgaatjes goed gedicht zijn, camoufleren met make-up.

Na de behandeling is het belangrijk om het behandelde gebied direct goed te bewegen. Let wel op dat u tot 48 uur na de behandeling niet wrijft of masseert in de behandelde zone, tenzij de arts dit specifiek aangeeft. Tot vier uur na de behandeling willen we u adviseren niet te gaan liggen om de werking op de gewenste plek zo optimaal mogelijk te houden.

Tot slot mag u tot 24 uur na de behandeling niet sporten en tot twee weken het behandelde gebied niet blootstellen aan de sauna of zonnebank.

Aanvullende nazorg instructies worden u overhandigd of toegestuurd na het inplannen van de ingreep. Heeft u twijfels over uw mogelijke bijwerkingen, neem dan altijd contact op met de praktijk.

Controle afspraken

In principe is er na een behandeling van de PDO-draadlift geen controle afspraak nodig. Echter, wanneer u niet tevreden bent over het resultaat, is het altijd mogelijk om langs te komen bij één van onze cosmetisch artsen.

PDO-DRAADLIFT VOOR EN NA FOTO’S