handverjonging

Wat houdt handverjonging in?

Hoe ouder we worden hoe meer de huid contouren en elasticiteit verliest. Dit geldt zeker ook voor de handen, iets wat men vaak vergeet. Wanneer handen ouder worden, wordt de huid slapper en worden botten en pezen zichtbaarder. U kunt dit verhelpen door middel van een filler behandeling. Fillers geven uw handen het volume en stevigheid weer volledig terug.

Een filler is een dunne heldere gel op basis van hyaluronzuur. Beide bestanddelen zijn lichaamseigen stoffen waardoor het lichaam dit goed opneemt. Door het inbrengen van kleine hoeveelheden filler kunnen lijnen, plooien of contouren in het gezicht of in de lippen tijdelijk opgevuld worden. Hierdoor krijgen deze gebieden extra stevigheid en volume.

Voor een blijvend resultaat is het belangrijk de behandeling regelmatig te herhalen. De filler is uiterst veilig, omdat het volledig afbreekbaar is door het eigen lichaam.

HET VOORTRAJECT

Tijdens een consult bespreekt u met één van onze cosmetisch artsen wat uw wensen zijn en waarom u de filler behandeling wilt laten uitvoeren. De arts vertelt u over alle mogelijkheden, geeft u alle benodigde informatie over de behandeling en laat u zien wat het maximaal haalbare resultaat is. Uiteraard kunt u al uw vragen stellen. Dit consult is altijd kosteloos en vrijblijvend.

Aansluitend op het consult kunt u ervoor kiezen om de behandeling direct te laten uitvoeren. Het is ook mogelijk om hier een aparte behandelafspraak voor te maken. Wel vragen wij u dit van te voren door te geven bij het maken van de afspraak.

Welk product wordt er gebruikt?

Zoals aangegeven is een filler een dunne heldere gel op basis van hyaluronzuur. Dit is een lichaamseigen stof die biologisch afbreekbaar is. Hyaluronzuur zorgt voor meer stevigheid en elasticiteit van de huid. De eigen productie neemt af naarmate u ouder wordt. Met fillers zorgt u ervoor dat lijnen, plooien of contouren in het gezicht weer opgevuld worden. Ook de lippen kunnen met fillers geïnjecteerd worden.

Care Clinic maakt enkel gebruik van tijdelijke fillers. Het effect van een filler behandeling is enkele maanden tot jaren zichtbaar. Er zijn verschillende concentraties hyaluronzuur beschikbaar. De cosmetisch arts maakt hierin een keuze of basis van de diepte van de rimpel of voor het creëren van meer volume. Wij werken met de merken: Belotero, Etermis en Radiesse.

Hoe gaat handverjonging in zijn werk?

Een filler behandeling is in principe niet pijnlijk. Er wordt gebruik gemaakt van hele fijne injectienaalden, waardoor dit tijdens de behandeling enkel voelt als een speldenprikje. Voordat we de injecties aanbrengen, zorgen we dat we de huid koelen. Dit om eventuele zwellingen en blauwe plekken zoveel mogelijk te minimaliseren.

Per behandeling krijgt u een aantal injecties ingespoten in het desbetreffende gebied. Wij werken veelal met fillers die, wanneer ze geïnjecteerd worden, direct licht verdovend werken. Hierdoor is het injecteren minder gevoelig. Bij de middelen die deze verdovende functie niet hebben, is het in overleg met de cosmetisch arts ook mogelijk om met een verdovende crème te werken of het gebied plaatselijk te verdoven.

Afhankelijk van de sterkte van de spier en uw wensen wordt de dosering van de botuline toxine vastgesteld door de arts. Echter is over het algemeen een zeer lage dosering al voldoende. Afhankelijk van het resultaat is het mogelijk om bij een vervolgbehandeling de dosering aan te passen. Hierbij wordt altijd gekeken naar de balans tussen het optimale effect van het product en het minimaliseren van bijwerkingen. Wanneer de injecties zijn toegediend, wordt het gebied direct weer gekoeld.

De behandeling duurt ongeveer 30 minuten.

NAZORG

Na de behandeling kunt u vrijwel direct de praktijk verlaten. Het duurt een paar dagen voordat u de eerste effecten zult zien en na twee weken is het resultaat optimaal. De filler is tussen de 6 en 24 maanden zichtbaar. Daarna is het voor blijvend resultaat belangrijk om de behandeling te herhalen.

De eerste twee uur na de behandeling is het mogelijk dat de huid wat rood en gezwollen is en dat er blauwe plekjes ontstaan. Dit is een veelvoorkomende bijwerking en trekt vanzelf weg. De blauwe plekjes kunt u, wanneer de prikgaatjes goed gedicht zijn, camoufleren met make-up.

Na de behandeling is het belangrijk om het behandelde gebied direct goed te bewegen. Let wel op dat u tot 48 uur na de injecties niet wrijft of masseert in de behandelde zone, tenzij de arts dit specifiek aangeeft. Tot vier uur na de behandeling willen we u adviseren niet te gaan liggen om verspreiding van de gel te voorkomen en om de werking op de gewenste plek zo optimaal mogelijk te laten zijn.

Tot slot mag u tot 24 uur na de behandeling niet sporten en tot twee weken het behandelde gebied niet blootstellen aan de sauna of zonnebank.

Aanvullende nazorg instructies worden u overhandigd of toegestuurd na het inplannen van de ingreep. Heeft u twijfels over uw mogelijke bijwerkingen, neem dan altijd contact op met de praktijk.

Controle afspraken

In principe is er na een filler behandeling geen controle afspraak nodig. Echter, wanneer u na twee weken niet tevreden bent over het resultaat, is het altijd mogelijk om toch langs te komen bij één van onze cosmetisch artsen. Dit is mogelijk tussen de 2e en 4e week na uw behandeling.

HANDVERJONGING VOOR EN NA FOTO’S