Mommy makeover

Een zwangerschap, bevalling en het geven van borstvoeding blijkt voor veel moeders een aanslag op het lichaam. De buikwand is opgerekt en hierdoor slapper, je borsten zijn hun oorspronkelijke kwijt en voelen wat leeg aan, in sommige gevallen zijn de spieren zijn blijvend uitgerekt en/of er hoopt vet op in bepaalde gebieden. Al deze zaken worden aangepakt tijdens een mommy make-over. Het is een ingreep van esthetische aard, maar geeft veel moeders wel een stuk zelfvertrouwen over hun lichaam terug. Daarnaast oogt het lichaam direct veel jeugdiger.

Bij een mommy make-over worden de borsten en buik behandeld. In principe is het dus een combinatie van verschillende ingrepen. De mommy make-over bestaat uit een mini-buikwandcorrectie (overtollige huid onder de navel) en een borstvergroting. Daarnaast wordt daarbij liposuctie regelmatig uitgevoerd, hiervoor maakt u een aparte behandelafspraak.

Is er een borstlift en/of een volledige buikwandcorrectie\Fleur de Lis nodig? Dan maakt u hiervoor een aparte combinatieafspraak. Dit valt niet onder de mommy make-over.

Bij een consult bespreekt u samen met de arts welke ingrepen nodig zijn in uw situatie. Wel worden deze behandelingen in één operatie uitgevoerd. Dit maakt dat u ook maar één herstelperiode hebt.

* De arts bepaalt of de behandeling medisch noodzakelijk is. Deze behandeling valt onder van omzetbelasting vrijgestelde gezondheidskundige verzorging in de zin van art. 11-1-g Wet op omzetbelasting 1968.

Let op: je behandeling moet uiterlijk 4 weken van tevoren betaald zijn.

Het voortraject

Tijdens een eerste consult bespreekt u met een van onze consulenten wat uw wensen zijn, waar u zich het meest aan stoort, waarom u de mommy make-over wilt laten uitvoeren en wat uw specifieke wensen zijn. De consulent voorziet u van alle benodigde informatie over de voorbereidingen, de verschillende behandelingen en het verdere hersteltraject van uw ingreep. Zij beantwoordt uw vragen over het algemeen verloop.

Aansluitend op dit consult wordt er, indien gewenst, nog een afspraak ingepland met een van onze, BIG-geregistreerde, plastisch chirurgen. De arts bekijkt u lichaam en bespreekt samen met u welke ingrepen er nodig zijn om uw gewenste resultaat te bereiken. Ook gaat de arts in op de medische kant van de operatie.

Beide consulten zijn geheel kosteloos en vrijblijvend.

MOMMY MAKEOVER

De behandeling

De mommy make-over wordt uitgevoerd onder algehele narcose. Voorafgaand aan de operatie bespreekt de plastisch chirurg een laatste keer alle stappen met u. Ook tekent de arts de plekken af waar het de insnedes worden gedaan.

Over het algemeen start de arts met het uitvoeren van de borstcorrectie waarna de buikwandcorrectie volgt. Afhankelijk van de verschillende ingrepen, wordt de behandeling uitgevoerd. De inhoudelijke informatie over de meest uitgevoerde ingrepen beschrijven we voor u.

Borstlift

Afhankelijk van het soort borstlift worden er insnedes gemaakt in de borst. Bij de meest uitgevoerde methode is dit in de vorm van een anker; een incisie rondom de tepelhof, een incisie aan de onderkant van de tepelhof en een incisie verticaal naar beneden en horizontaal in de borstplooi, waardoor dit naderhand amper zichtbaar is.

Vervolgens wordt het vel losgemaakt van het weefsel. Op de nieuwe positie van de tepel wordt er een gaatje gemaakt in de huid. De tepel wordt rondom losgemaakt en op de nieuwe plek weer vastgehecht. Nadat de overtollige huid verwijderd is, wordt het gehecht met oplosbare hechtingen.

Borstvergroting

Er wordt een insnede gemaakt onder de borst in de toekomstige borstplooi. Hierna wordt door de plastisch chirurg een pocket (ruimte) vrijgemaakt waarin de prothese geplaatst wordt. De plastisch chirurg kan ervoor kiezen om het implantaat geheel voor de borstspier, geheel achter de borstspier of half achter (dual plane) de borstspier te plaatsen. Meer informatie over het verschil in deze behandelingen vindt u op de pagina borstvergroting. Nadat de arts het borstimplantaat heeft ingebracht, wordt de huid gesloten. Hierbij wordt gebruik gemaakt van oplosbare hechtingen.

Mini-buikwandcorrectie

De arts maakt een incisie horizontaal, net boven het schaambeen. Dit litteken valt dus onder de bikinilijn waardoor het vrijwel niet zichtbaar zal zijn. Afhankelijk van de hoeveelheid huid die wordt verwijderd wordt gekeken hoe groot de incisie moet zijn. Daarnaast komt er een insnede rondom de navel. Dit is om de positie van de navel ook na de ingreep weer in verhouding te houden met de rest van de buik.

De plastisch chirurg zorgt vervolgens dat de huid loskomt van de spieren in de buik. Dit van de bikinilijn tot aan de navel. Wanneer er ook verslapte buikspieren zijn, worden deze aan elkaar gehecht. Vervolgens wordt de huidflap strak naar beneden getrokken tot aan de incisie. De overtollige huid wordt verwijderd waarna de wonden worden gehecht.

Nazorg

Na de mommy make-over houden we u nog ongeveer drie á vier uur in de kliniek. Het kan ook zijn dat de arts, in overleg met u, het besluit neemt dat het beter is om nog een nacht in de kliniek te verblijven, zodat u 24 uur zorg krijgt. Zodra u wakker wordt, bevindt u zich in de uitslaapkamer. Hier krijgt u de tijd om bij te komen, worden uw vitale functies gecontroleerd en biedt de verpleegkundige u iets te drinken en eten aan. Wanneer de arts beoordeelt dat uw lichaamsfuncties goed zijn, mag u naar huis. Echter alleen onder begeleiding, ongeacht met welk vervoersmiddel u reist. Wij bellen uw begeleiding op betreft het moment dat u de kliniek mag verlaten.

Bij een behandeling onder narcose kunt u thuis langzaam weer wat eten. Kies hierbij voor licht verteerbaar voedsel (water/thee en beschuit). Probeer daarbij misselijkheid en braken te voorkomen. Dit verkleint de kans op nabloedingen en/of stuwing van de wond. Daarbij is het belangrijk om sowieso veel water/thee te drinken.

Na de ingreep krijgt u een speciaal korset aan. U dient dit korset gedurende vier weken dag en nacht te dragen. Daaropvolgend draagt u het korset nog twee weken enkel overdag. Ook dient u een speciale postoperatieve beha te dragen. De beha kunt u vooraf online bestellen of aanschaffen bij een van onze vestigingen. U dient deze beha gedurende zes weken dag en nacht te dragen.

Houdt er rekening mee dat het eindresultaat niet direct zichtbaar is, dit duurt een aantal maanden. Na de ingreep is het behandelde gebied pijnlijk, zowel aan de huid als aan de spieren. De extreme spierpijn zal zeker de eerste week aanhouden. Eventueel kunt u hier paracetamol tegen innemen. Ook ogen de buik en borsten de eerste dagen blauw en beurs en kan het gebied gezwollen zijn.

De littekens zijn in de periode na de ingreep roodachtig van kleur en soms zelfs wat gezwollen, maakt u zich hier geen zorgen over, dit verminderd met de tijd. Zodra de wond geheel dicht is en er zijn geen korstjes meer, raden wij u aan om littekencrème te gebruiken. Wanneer u dit consequent gebruikt, zal de wond mooier genezen.

Aanvullende nazorg instructies worden u overhandigd of toegestuurd na het inplannen van de ingreep. Heeft u twijfels over uw mogelijke bijwerkingen, neem dan altijd contact op met de praktijk.

MOMMY MAKEOVER VOOR EN NA FOTO’S