Femilift ongewenst urineverlies

Wat is ongewenst urineverlies?

Stressincontinentie is de meest voorkomende vorm van ongewenst urineverlies. Dit gebeurt over het algemeen wanneer er extra druk wordt uitgeoefend op het buikgebied. Voorbeelden hiervan zijn lachen, niezen, hoesten en sporten. De oorzaak is het gebrek aan spierkracht in de urinebuis, omdat de ondersteunende bekkenbodem verzakt is. Veel vrouwen denken dat stressincontinentie alleen voorkomt bij oudere vrouwen, maar het komt ook regelmatig voor bij jonge vrouwen, en dan met name jonge moeders.

Door middel van de FemiLift behandeling helpen we u graag van deze vervelende klachten af. Een FemiLift behandeling behandelt het gehele gebied. Het geeft de urinebuis meer steun, de vaginawand wordt steviger (dikker) door de behandeling en het versterkt de bekkenbodem. De FemiLift behandeling zal de symptomen verbeteren en in veel gevallen zelfs geheel verhelpen.

Wat zijn de voordelen van deze behandeling?

  • Geen urineverlies meer
  • Geen pijn meer tijdens het vrijen (indien van toepassing)
  • Snel, veilig en effectief
  • Duurt maximaal een halfuur.

Wanneer bent u geschikt voor een behandeling met de Femilift?

Eén op de vier vrouwen boven de 30 jaar heeft last van ongewild urineverlies. Bijvoorbeeld bij dagelijkse bezigheden, bij hoesten, lachen en sporten. Heeft u ook deze klachten? Dan komt u zeker in aanmerking voor een behandeling tegen urineverlies.

Let op: u dient vooraf aan de behandeling een uitstrijkje te laten uitvoeren en de uitslag hiervan mee te nemen. 

Hoe gaat de behandeling tegen ongewenst urineverlies in zijn werk?

Een FemiLift behandeling is een korte laserbehandeling van maximaal 15 minuten. Voor de behandeling wordt er een verdovende spray aangebracht. Daarna wordt er een hygiënische sonde, ook wel probe genoemd, in de vagina ingebracht. Dit doen wij om het weefsel zo voorzichtig mogelijk te behandelen. Bij de eerste behandeling schaft u een persoonlijke probe aan welke u bij iedere vervolgbehandeling meeneemt.

Tijdens de behandeling wordt de probe 360 graden gedraaid. Zo behandelen we de gehele vaginawand. De behandeling is vrijwel pijnloos, wel kunt u een gevoel van warmte ervaren. Deze warmte is omdat de vezels in de diepere huidlaag geactiveerd worden door de laserstraal. Dit stimuleert de huid om nieuw collageen aan te maken. Hierdoor wordt de vaginawand steviger en zullen uw klachten verminderen. Al na de tweede behandeling merkt u verschil. Voor het beste en meest langdurige resultaat raden wij ±3 behandelingen aan, bij voorkeur iedere 6 weken. Daarna komt u eens per jaar terug voor een onderhoudsbehandeling om het effect te behouden.

Femilift

CONSULT

Tijdens het eerste consult bespreekt u met de cosmetische gynaecoloog wat uw klachten zijn. Dit consult is geheel kosteloos en vrijblijvend. De cosmetische gynaecoloog voorziet u van alle benodigde informatie over de FemiLift behandelingen en het verdere hersteltraject. Uiteraard luisteren we naar al uw verwachtingen en kunt u vragen stellen, zodat u precies weet wat u van ons kunt verwachten.

Aansluitend op dit consult volgt een afspraak met de assistente van de cosmetische gynaecoloog. Zij neemt nogmaals het gehele traject en alle praktische aspecten met u door.

Bij een FemiLift behandeling is het mogelijk om na het consult en de afspraak bij de assistente direct de eerste behandeling te ondergaan. Wanneer u dit wenst, vragen we u dit aan te geven bij het maken van de eerste afspraak.

Wat kunt u verwachten na een Femilift behandeling tegen ongewenst urineverlies?

Bij de FemiLift behandelingen hoeft u geen rekening te houden met hersteltijd. U kunt direct uw dagelijkse routine weer oppakken. Wel kan het zijn dat u de eerste dag een licht branderig gevoel ervaart bij een toiletbezoek. Daarnaast adviseren wij om de eerste 3-5 dagen (zolang u de afscheiding hebt) seksueel contact te mijden en de vagina niet inwendig te spoelen.

U kunt tot 7 dagen na de behandeling geringe klachten van waterige of bloederige afscheiding ervaren. Dit is normaal. Gebruik bij vochtverlies maandverband, tampons worden afgeraden.

Mocht u toch twijfelen, bel gerust even naar de praktijk voor advies. Wij zijn dagelijks bereikbaar van 8.00-21.00 uur, onder telefoonnummer: +31 (0)180-439001.