Een bilvergroting wordt vaak overwogen als de billen, en daarmee de bilspieren, minder goed ontwikkeld zijn. Dit kan komen door erfelijkheid, ouderdom, ziekte, zwangerschap of bijvoorbeeld gewichtsverlies. Doordat de billen niet goed gevuld zijn, zijn deze niet in verhouding met de rest van het lichaam.

Door de bilvergroting met implantaten kan deze ontevredenheid verholpen worden. Het implantaat voelt natuurlijk en zacht aan en vergroot het volume van de billen. We plaatsen deze geheel onder de bilspier. Ook zien de billen er steviger uit. Wij werken hiervoor met de implantaten van Polytech en met de dubbel ronde implantaten van Sebbin. Kwaliteit staat voorop en daarom hebben wij veel tijd gestoken in de selectie van deze merken.

BILVERGROTING MET IMPLANTATEN

Het voortraject

Tijdens het eerste consult bespreekt u met een van onze consulenten wat uw wensen zijn, waarom u de bilvergroting wilt laten uitvoeren en wat uw specifieke wensen zijn. De consulent voorziet u van alle benodigde informatie over de voorbereidingen, de verschillende behandelingen en het verdere hersteltraject van uw ingreep. Zij beantwoordt uw vragen over het algemeen verloop.

Aansluitend op dit consult wordt er, indien gewenst maar noodzakelijk wanneer u behandeld wilt worden, nog een afspraak ingepland met één van onze BIG-geregistreerde, plastisch chirurgen. De arts neemt nogmaals het gehele traject met u door en gaat in op de medische kant van de ingreep.

Tijdens dit consult worden uw billen opgemeten met behulp van een template van polytech. Zo kan een goede indicatie gesteld worden van de maat van de prothese. Daarnaast is het belangrijk om te kijken en te voelen naar de kwaliteit van de huid en de onderliggende weefsels. Op basis van deze bevindingen geven we u een advies.

Beide consulten zijn geheel kosteloos en vrijblijvend.

BILVERGROTING MET IMPLANTATEN

Implantaat keuze en garantie

Omdat ieder mens uniek is biedt Care Clinic Cosmetic Surgery een breed assortiment implantaten aan. U kunt hierbij kiezen voor de implantaten van Polytech of Sebbin. Kwaliteit staat voorop en daarom hebben wij veel tijd gestoken in de selectie van deze merken. Afhankelijk van verschillende factoren zal de behandelend arts u een bepaald type implantaat adviseren.

Deze zijn te onderscheiden in ronde en anatomische implantaten. De implantaten bestaan uit een hoog cohesieve siliconengel. Deze hoog cohesieve siliconengel kan niet lekken en blijft altijd zijn vorm behouden. Hierdoor zijn de implantaten uiterst veilig. Alle Polytech implantaten worden volledig handmatig gemaakt en gecontroleerd. De buitenkant bestaat uit 8 lagen siliconen en de vulling imiteert zoveel mogelijk het eigen bilweefsel. Polytech geeft levenslange garantie op de implantaten.

De dubbel ronde implantaten van Sebbin zijn aan beide kanten rond afgewerkt. Het voordeel is dat met beweging of verplaatsing de vorm van het implantaat aan de buitenkant altijd hetzelfde blijft ogen. De implantaten bestaan uit een hoog cohesieve siliconengel. Deze hoog cohesieve siliconengel kan niet lekken en blijft altijd zijn vorm behouden. Hierdoor zijn de implantaten uiterst veilig. Sebbin geeft tien jaar garantie op de implantaten.

De behandeling

De bilvergroting wordt uitgevoerd onder algehele narcose, daarnaast wordt het operatiegebied ook plaatselijk verdoofd. Voorafgaand aan de operatie bespreekt de plastisch chirurg een laatste keer alle stappen met u.

Wanneer de ingreep van start gaat, mag u op de buik op de operatietafel plaatsnemen. Ter voorbereiding aan de ingreep zorgt de arts dat het perineum afgeplakt wordt, zodat deze bacteriën de wond niet kunnen bereiken. Hiermee wordt de kans op een wondinfectie aanzienlijk kleiner.

De behandeling wordt uitgevoerd volgens de “Le Petit”, afkomstig van de Franse plastisch chirurg F. Petit. Een van de verschillen bij deze methode is dat er er twee incisies worden gemaakt in plaats van een enkele. Deze worden tussen de twee billen, boven het perineum aan het einde van de bilnaad geplaatst, links en rechts. Door deze incisies worden de implantaten ingebracht. Omdat de snedes diagonaal tegenover elkaar worden gemaakt, komt er minder druk op de wond te staan en daardoor is er minder kans op een wondinfectie.

De incisies zijn, afhankelijk van de grootte van de bil, maximaal 4 centimeter groot. Na enkele maanden na de operatie zijn deze niet meer zichtbaar. Ook niet wanneer de huid van dichtbij wordt bekeken.

De implantaten worden diep in de spiermassa ingebracht, dit is een ander kenmerk van de “Le Petit methode”. Hierdoor raken de spieren niet beschadigd en komen de implantaten niet oppervlakkig onder de huid te liggen waardoor deze aan de buitenzijde minimaal tot niet zichtbaar zijn. Door de plaatsing worden de billen gelift en krijgen deze meer volume. Wanneer de implantaten op hun plek zitten worden de snedes gehecht met oplosbare hechtingen.

Nazorg

Na de bilvergroting houden we u nog ongeveer drie á vier uur in de kliniek. Het kan ook zijn dat de arts, in overleg met u, het besluit neemt dat het beter is om nog een nacht in de kliniek te verblijven, zodat u 24 uur zorg krijgt. Zodra u wakker wordt, bevindt u zich in de uitslaapkamer. Hier krijgt u de tijd om bij te komen, worden uw vitale functies gecontroleerd en biedt de verpleegkundige u iets te drinken en eten aan. Direct na uw operatie moet u drie kwartier op uw billen liggen, dit verkleint de kans op een nabloeding.

Wanneer de arts beoordeelt dat uw lichaamsfuncties goed zijn, mag u naar huis. Echter alleen onder begeleiding, ongeacht met welk vervoersmiddel u reist. Wij bellen uw begeleiding op betreft het moment dat u de kliniek mag verlaten.

Bij een behandeling onder narcose kunt u thuis langzaam weer wat eten. Kies hierbij voor licht verteerbaar voedsel (water/thee en beschuit). Probeer daarbij misselijkheid en braken te voorkomen. Dit verkleint de kans op nabloedingen en/of stuwing van de wond. Daarbij is het belangrijk om sowieso veel water/thee te drinken.

Na de behandeling mag u direct op uw billen zitten. Dit zal de eerste paar uren niet pijnlijk zijn omdat de verdoving nog werkt. Daarna kan dit wat gevoelig worden.

Na de ingreep is het operatiegebied vaak pijnlijk en gezwollen. Ook zien de billen er mogelijk blauw en beurs uit. Omdat de huid zich moet aanpassen aan de nieuwe bilvorm, staat het gebied strak en gespannen. Dit zal na enkele dagen tot weken vanzelf afzwakken. Spierpijn is ook een veel voorkomende bijwerking. De littekens zijn in de periode na de ingreep roodachtig van kleur en soms zelfs wat gezwollen, maakt u zich hier geen zorgen over, dit verminderd met de tijd.

Vanaf het moment dat de pleisters zijn verwijderd tijdens de eerste controle maakt u uw wond tweemaal daags schoon door de wond te spoelen met water, daarna droog te deppen en vervolgens te bedruppelen met jodium. Dit zal de wond uitdrogen. Uiteraard krijgt u hier verdere instructies over tijdens de controle.

Aanvullende nazorg instructies worden u overhandigd of toegestuurd na het inplannen van de ingreep. Heeft u twijfels over uw mogelijke bijwerkingen, neem dan altijd contact op met de praktijk.

Activiteiten

Wij raden u aan om de eerste 7 dagen na de ingreep volledig thuis te blijven om te herstellen. Tot ± 6-8 weken na de operatie mag u in ieder geval niet sporten. Probeer zware lichamelijke arbeid en zwaar tillen te vermijden, zodat er zo min mogelijk druk op de wond komt te staan.

Wanneer u weer mag werken of andere activiteiten kunt verrichten, is per patiënt verschillend. Dit kunt u bespreken met uw arts.

Vanaf het moment dat de pleisters zijn verwijderd tijdens de eerste controle maakt u uw wond tweemaal daags schoon door de wond te spoelen met water, daarna droog te deppen en vervolgens te bedruppelen met jodium. Dit zal de wond uitdrogen. Uiteraard krijgt u hier verdere instructies over tijdens de controle.

Aanvullende nazorg instructies worden u overhandigd of toegestuurd na het inplannen van de ingreep. Heeft u twijfels over uw mogelijke bijwerkingen, neem dan altijd contact op met de praktijk.

Controle afspraken

De dag nadat u naar huis bellen wij u op om te vragen hoe het met u gaat en indien nodig, uw vragen te beantwoorden. Wij plannen op dat moment een controle afspraak met u in na 7 dagen en na 14 dagen. Bij deze controle worden uw wonden beoordeeld en verwijderen we de pleisters. Het is altijd mogelijk dat de arts een extra controlemoment wenst om de wondgenezing extra goed te kunnen controleren. Na drie weken komt u op eindcontrole. De eindcontrole wordt gedaan door uw plastisch chirurg.

BILVERGROTING MET IMPLANTATEN VOOR EN NA FOTO’S