Wat zijn fronsrimpels?

Wanneer de spieren gespannen staan, kan dit rimpels veroorzaken. Met name in het gezicht kan men hier ontevredenheid over ervaren. Wanneer deze rimpels gesitueerd zijn tussen de wenkbrauwen, noemen we dit fronsrimpels.

Bij deze fronsrimpels wordt de huid naar binnen en naar beneden geduwd. Hierdoor ontstaan er horizontale en verticale groeven in de huid waardoor u onbedoeld een norse of zelfs boze uitstraling krijgt. Dit kunt u verhelpen door middel van een anti-rimpelbehandeling.

Anti-rimpelbehandelingen werken als een effectieve spierontspanner. Het legt de prikkeloverdracht van de zenuw naar de spier stil, waardoor de spier (tijdelijk) minder activiteit kan vertonen. Hierdoor ontspant de huid en vermindert of verdwijnt de rimpel, voor een aantal maanden. Een bijkomend voordeel is dat doordat de spieren na de behandeling in ruststand zijn, er op de behandelde plek ook geen nieuwe rimpels ontstaan.

Voor een blijvend resultaat is het belangrijk de behandeling regelmatig te herhalen. De behandeling is uiterst veilig omdat het product wat gebruikt wordt volledig afbreekbaar is door het eigen lichaam.

HET VOORTRAJECT

Tijdens het consult bespreekt u met één van onze cosmetisch artsen wat uw wensen zijn en waarom u de anti-rimpelbehandeling wilt laten uitvoeren. De arts vertelt u over alle mogelijkheden, geeft u alle benodigde informatie over de behandeling en laat u zien wat het maximaal haalbare resultaat is. Uiteraard kunt u al uw vragen stellen. Dit consult is altijd kosteloos en vrijblijvend.

Aansluitend op het consult kunt u ervoor kiezen om de behandeling direct te laten uitvoeren. Het is ook mogelijk om hier een aparte behandelafspraak voor te maken. Wel vragen wij u dit van te voren door te geven bij het maken van de afspraak.

Welk product wordt er gebruikt?

Het product dat gebruikt wordt bestaat uit een stof gemaakt door een enzym. Het middel zorgt ervoor dat er geen signalen van de zenuwen naar de spieren worden doorgegeven. Hierdoor komt de spier tijdelijk stil te liggen. Het product wordt geleverd in poedervorm, omdat hierdoor het product langer houdbaar is. Speciaal voor uw behandeling wordt het product klaargemaakt. Dit zorgt ervoor dat de werkzame stof optimaal zijn werk doet. Het product wordt aangemaakt met fysiologisch zout (natriumchloride). Uiteraard verloopt het mengproces volgens strikte voorschriften van de fabrikant.

Hoe gaat een behandeling tegen fronsrimpels in zijn werk?

Een anti-rimpelbehandeling is niet pijnlijk en wordt dan ook uitgevoerd zonder verdoving. Er wordt gebruik gemaakt van hele fijne injectienaalden, waardoor dit tijdens de behandeling enkel voelt als een speldenprikje.

Per behandeling krijgt u een aantal injecties ingespoten in de desbetreffende spieren. Afhankelijk van de sterkte van de spier en uw wensen wordt de dosering vastgesteld door de arts. Echter is over het algemeen een zeer lage dosering al voldoende. Afhankelijk van het resultaat is het mogelijk om bij een vervolgbehandeling de dosering aan te passen. Hierbij wordt altijd gekeken naar de balans tussen het optimale effect van het product en het minimaliseren van bijwerkingen.

De behandeling duurt ongeveer 10 minuten.

NAZORG

Na de behandeling kunt u vrijwel direct de praktijk verlaten. Het duurt een paar dagen voor u de eerste effecten zult zien en na twee weken is het resultaat optimaal. De spierontspanner is gemiddeld 3 tot 6 maanden werkzaam. Daarna is het voor blijvend resultaat belangrijk om de behandeling te herhalen. Hoe vaker u een behandeling ondergaat, hoe langer de effectieve stof werkzaam blijft per keer.

De eerste twee uur na de behandeling is het mogelijk dat dat huid wat rood en gezwollen is en dat er blauwe plekjes ontstaan. Dit is een veelvoorkomende bijwerking en trekt vanzelf weg. De blauwe plekjes kunt u, wanneer de prikgaatjes goed gedicht zijn, camoufleren met make-up.

Na de behandeling is het belangrijk om het behandelde gebied direct goed te bewegen. Let wel op dat u tot 48 uur na de injecties niet wrijft of masseert in de behandelde zone. Tot vier uur na de behandeling willen we u adviseren niet te gaan liggen om verspreiding van de spierontspanner te voorkomen en om de werking op de gewenste plek zo optimaal mogelijk te laten zijn.

Tot slot mag u tot 24 uur na de behandeling niet sporten en het behandelde gebied niet blootstellen aan de sauna of zonnebank.

Aanvullende nazorg instructies worden u overhandigd of toegestuurd na het inplannen van de ingreep. Heeft u twijfels over uw mogelijke bijwerkingen, neem dan altijd contact op met de praktijk.

Controle afspraken

In principe is er na een anti-rimpelbehandeling geen controle afspraak nodig. Echter, wanneer u na twee weken niet tevreden bent over het resultaat is het altijd mogelijk om toch langs te komen bij één van onze cosmetisch artsen. Dit is mogelijk tussen de 2e en 4e week na uw behandeling.

Wanneer blijkt dat de behandelingen met een spierontspanner niet het gewenste resultaat geven, kan de cosmetisch arts u adviseren om een behandeling met fillers te ondergaan. Hierbij wordt de rimpel opgevuld met een dunne gel op basis van hyaluronzuur.

FRONSRIMPELS VOOR EN NA FOTO’S