lipofilling

Wat is lipofilling van de buitenste schaamlippen?

Als het lichaam ouder wordt, merken we dat onder meer aan de huid. Huid verslapt, verliest zijn volume en wordt voor veel vrouwen een onzekerheid. Ook de vagina verandert wanneer we ouder worden. Zo kunnen de schaamlippen verslappen en volume verliezen. Wij snappen heel goed dat dit voor vervelende klachten kan zorgen en helpen u dan ook graag door het vullen van de buitenste schaamlippen met gebruikmaking van eigen vet.

Wanneer bent u geschikt voor lipofilling?

U komt in aanmerking voor het vullen van de buitenste schaamlippen met uw eigen vet, als uw huid verslapt is en volume heeft verloren.

Wat zijn de voordelen van lipofilling?

  • Contouren van de schaamlippen hersteld
  • Meer volume
  • Resultaten onmiddellijk zichtbaar

Hoe gaat lipofilling in zijn werk?

Het vullen van de buitenste schaamlippen met gebruikmaking van eigen vet, noemen wij lipofilling. Eerst moet eigen weefsel worden afgenomen – dit heet liposuctie. Er wordt dan vet weggezogen en geschraapt uit bijvoorbeeld de buik of billen. Dit wordt onder volledige narcose gedaan. Dat houdt in dat het hele lichaam verdoofd wordt, waardoor u niets van de ingreep zult merken. Na de operatie zult u zich niets herinneren van de behandeling.

Is de liposuctie voltooid, dan wordt het vet ingespoten in de schaamlippen. Op die manier wordt volume teruggebracht in de schaamlippen, die er dan weer jonger uitzien en aanvoelen.

CONSULT

Voor de behandeling komt u op consult bij onze cosmetisch gynaecologe. U kunt bij haar aangeven waar u last van hebt, waarom u een lipofilling wilt en wat de wensen zijn. Uiteraard is er ook alle ruimte om vragen te stellen. Drs. Haartsen geeft u informatie over de ingreep en advies over de behandeling die het beste bij uw wensen past.

Wat kunt u verwachten na de lipofilling?

Het resultaat is meteen na de operatie zichtbaar. De schaamlippen zullen voller zijn en minder slap aanvoelen. In het begin kan de huid nog wat stijf en gezwollen zijn, maar dit trekt snel weg. Het is wel belangrijk dat u het na de ingreep rustig aan doet, zodat de wond van de lipofilling zo mooi mogelijk kan genezen.

Het resultaat van het vullen van de schaamlippen met eigen vet, blijkt langer zicht- en merkbaar dan wanneer u uw schaamlippen laat opvullen met fillers. Het resultaat blijft een aantal jaren goed zichtbaar. Daarna kan het nodig zijn een herhaalbehandeling uit te voeren.

Nazorg

  • Drink gedurende de eerste week na de ingreep geen alcohol in verband met de nawerking van de narcose
  • Doe lekker rustig aan
  • Sport de eerste 4 weken niet
  • Ga de eerste 6 weken niet zwemmen of naar de sauna
  • Zowel roken als alcohol heeft een ongunstige werking op de genezing en het herstel; probeer dit (even) te laten