Bilaterale wenkbrauwlift met edotine implantaat

In de plastische chirurgie is de wenkbrauwlift al een bekende ingreep. Vaak wordt dit uitgevoerd bij mannen of vrouwen die hun jeugdige uitstraling terug willen. Voor de transvrouw kan deze ingreep uitkomst bieden om zo het gezicht vrouwelijker te maken.

Mannelijke wenkbrauwen zitten meestal lager dan die van een vrouw. Het is om deze reden dat veel Facial Feminization-patiënten een wenkbrauwlift ondergaan, soms ook voorhoofdslift genoemd, om de wenkbrauwen naar een vrouwelijker niveau te brengen.

BILATERALE WENKBRAUWLIFT VOOR EN NA FOTO’S

Consult

Tijdens uw eerste consult met de arts kunt u aangeven waaraan u zich het meeste stoort en wat u precies wenst te veranderen. Voorafgaand aan uw gesprek worden foto’s gemaakt voor het medisch dossier, en om tijdens uw gesprek met de chirurg te bespreken. Naar aanleiding hiervan bekijkt hij of u een geschikte kandidaat bent en zal hij de voor u meest geschikte behandeling voorstellen voor het vervrouwelijken van het voorhoofd. Daarbij legt de chirurg uit wat deze techniek inhoudt en wat u kunt verwachten als eindresultaat.

Op deze manier kunt u goed geïnformeerd een weloverwogen beslissing nemen over de gewenste voorhoofdscorrectie. Verder zal de chirurg vragen naar uw gezondheid, medische achtergrond en eventuele medicijngebruik. Gebruikt u bloedverdunnende medicatie, dan moet u hier minimaal een week voor de behandeling mee stoppen.

Tijdens uw consult worden ook de herstelperiode en de eventuele risico’s en complicaties met u doorgenomen. Hierna wordt uw consult samengevat in een behandelplan en worden de totale kosten van de behandeling met onze consulente besproken. Het consult duurt ongeveer 60 minuten en heeft als doel u zo duidelijk en volledig mogelijk te informeren over de wenkbrauwlift.

Hoe gaat een bilaterale wenkbrauwlift met edotine implantaat in zijn werk?

Deze behandeling wordt uitgevoerd terwijl u onder algehele narcose bent.

Een wenkbrauwlift wordt uitgevoerd door de huid van het gehele voorhoofd te liften, waardoor de wenkbrauwen omhoogkomen.
Hierna wordt de huid strak getrokken en weer gehecht, waarbij de wenkbrauwen mee omhooggetrokken worden.

De huid wordt hierna netjes vastgehecht in de haargrens.
De littekens zullen naar verloop van tijd vervagen, en omdat ze zich in de haargrens bevinden zijn ze zo goed als onzichtbaar.

BILATERALE WENKBRAUWLIFT

Wat zijn de voordelen van een wenkbrauwlift?

  • Geen zichtbare littekens

  • Vrouwelijker gezicht

  • Geen verzwakking van de schedel

  • Chirurg met jarenlange ervaring.

Wat kan ik na de Bilaterale wenkbrauwlift verwachten?

Het herstel na een wenkbrauwlift is over het algemeen vrij eenvoudig. Gedurende een week loopt u met een verband om uw voorhoofd. Na een week wordt deze verwijdert door de arts om uw incisies schoon te maken. Daarna kunt u uw haar wassen.

Vanwege zwaartekracht kunnen blauwe plekken en zwelling rondom de ogen en wangen enigszins erger zijn. De hoofdhuid kan enkele weken tot maanden gevoelloos zijn. Dit verdwijnt na verloop van tijd. De meeste mensen nemen een week vrij van hun werk tot de blauwe plekken zijn verdwenen. Tevens zijn er patiënten die zich goed genoeg voelen om thuis werk te doen gedurende het grootste deel van de herstelperiode.

Kom naar onze Transvisiedag voor meer informatie. Klik hier om een afspraak te maken en krijg die dag meteen een GRATIS consult.

Transgender Zorgpad

Het is van belang om te weten wat de opties zijn, welke voorbereidingen er getroffen moeten worden en waar men rekening mee moet houden. Om het allemaal overzichtelijker te maken is er een zorgpad ontwikkeld. Dit transgender zorgpad legt duidelijk uit hoe het traject kan lopen.

Het zorgpad biedt een overzicht van alle mogelijke opties en trajecten in de transgenderzorg. Om het nog duidelijker te maken is er een PDF opgesteld met uitleg over de verschillende trajectaspecten die er te zien zijn in het diagram hierboven.

Klik hier om de uitleg bij het diagram te downloaden

Het hele transitieproces is in dit zorgpad voorgesteld; maar dit betekent niet dat iedereen er voor moet kiezen om het hele traject van begin tot eind af te leggen. Een transgender traject is persoonlijk en verschilt daarom ook van persoon tot persoon.

Facial Feminization Surgery

Een bilaterale wenkbrauwlift wordt ook vaak gedaan om het mannelijk gezicht te vervrouwelijken, oftewel Facial Feminization Surgery.

Facial Feminization Surgery is een combinatie van chirurgische ingrepen gericht op het verminderen van wat we noemen ‘mannelijke gelaatstrekken’, waardoor het gezicht een zachtere en meer vrouwelijke uitstraling krijgt. Een geboren man gaat in transitie om vrouw te worden.