Wat is een tepelhofreconstructie?

De tepelhofreconstructie is vaak de ‘finishing touch’ na een borstcorrectie. Door een mooie 3D-techniek wordt de tepel(hof) opnieuw gecreëerd.

Hoe gaat de tepelhofreconstructie in zijn werk?

Tijdens een consult met Jacqueline Hoornweg wordt er besproken waar u aan stoort en gekeken naar wat het beste bij u zou passen. Het plaatsen van een tepeltatoeage gebeurt vaak nadat de borst haar definitieve vorm weer heeft gekregen na de borstreconstructie operatie. Kiest u voor een tepelhofreconstructie? Overleg dan eerst met uw behandelend arts. Heeft u vragen over deze behandeling? Maak een afspraak voor gratis advies bij onze specialiste. Om de tepel- en tepelhofreconstructie te laten plaatsvinden is het belangrijk dat de laatste chemobehandeling minimaal 1 jaar gelden is.

TEPELHOFRECONSTRUCTIE VOOR EN NA FOTO’S

Voor wie is de tepelhofreconstructie geschikt?

De tepelhof tatoeage wordt bij Care Clinic aangeboden voor diegenen die een, al dan niet preventieve, borstreconstructie hebben ondergaan ten gevolge van borstkanker, waardoor ze geen tepel(hof) meer hebben. Dit geeft ons de mogelijkheid om een positieve bijdrage te kunnen leveren aan vrouwen die het nodig hebben.

Daarnaast kunnen wij met deze behandeling ook andere medische problemen verhelpen, zoals:

– het corrigeren van littekens;

– een te kort aan pigmentatie;

– kleurverlies na een borstverkleining;

– kleurverlies na zwangerschap/borstvoeding.

In bepaalde gevallen is het mogelijk om een vergoeding van uw zorgverzekeraar te krijgen.

TEPELVERMINDERING

Wat zijn de voordelen van de tepelhofreconstructie?

  • Mooiere vorm (aflijning)

  • Natuurlijke assymetrie

Wat kan ik na een tepelhofreconstructie verwachten?

Voor het beste resultaat raden wij twee behandelingen aan. Na de behandeling kan enige roodheid aanwezig zijn, maar deze zal binnen een uur wegtrekken. Jacqueline Hoornweg zal u tevens optimaal adviseren over de nazorg. Na 4 weken is het uiteindelijke resultaat zichtbaar en kan er indien gewenst een vervolgafspraak worden ingepland. De pigmentatie blijft gemiddeld 2 tot 5 jaar mooi. Geleidelijk vervaagt de pigmentatie en komt u na een aantal jaar terug voor het ‘opfrissen’ van de pigmenten.